• OVER ONS PASSIE VOOR VOEDING
OVER ONS PASSIE VOOR VOEDING

OPLEIDING

Passie voor voeding wordt werkelijkheid

Sinds kleins af is Mathias Scheldeman gepassioneerd door voeding en alles wat er mee te maken heeft. Hij volgde een bakkersopleiding in Ter Groene Poorte te Brugge, met een 7e specialisatiejaar bakkerijtechnicus. Daarna vervolledigde hij zijn opleiding in Vives te Roeselare waar hij een bachelordiploma voedingstechnoloog behaalde. Na zijn studies ging Mathias aan de slag als proefbakker bij Vandemoortele.

Samen met zijn vrouw Jasmine Claeys maakte hij in het weekend graag gebak voor vrienden of familie. Zo had Jasmine de microbe ook snel te pakken. Wanneer we gevraagd werden om enkele dessertbuffetten te verzorgen, begon het te kriebelen om een eigen zaak op te starten. Zo kregen we de kans om een zaak in Langemark over te nemen. Een perfecte keuze zo bleek.

 

“our most important ingredients are passion & love.”

MATHIAS, JASMINE, DIEUWKE & LOUIS

AMBACHT

Vakmanschap & verse ingrediënten

Sinds onze opening in 2014 zijn we steeds trouw gebleven aan onze ideologie: kiezen voor kwaliteit. We willen ons onderscheiden door steeds te kiezen voor vakmanschap, de beste ingrediënten en de lekkerste artisanale producten.

Dit werd al in september 2015 bevestigd door de benoeming van ons Langemarks appeltaartje als streekproduct van de gemeente.

In 2016 kregen wij als één van de eerste bakkerijen in de streek het label ‘ erkend ambacht’ opgespeld. Na het vele harde werk en onder andere het behalen van het langemarks streekproduct “ Langemarkse appeltaart” zijn we dan ook zeer trots op het label.

Het label wordt door de federale Overheidsdienst economie gegeven aan handelaars die een authentiek karakter uitstralen en hun stiel zeer goed kennen. Het belang van handenarbeid, de kennis gericht op kwaliteit, traditie en innovatie spelen hierbij een grote rol. Tijdens de officiële zitting van de  federale overheidsdienst ambachtslieden op 3 oktober 2016 in Brussel werd het label door de voorzitter toegekend. Dit label mag 6 jaar onbeperkt gebruikt worden. Dankzij de erkenning en het bijhorende logo kunnen handelaars rekenen op een grotere zichtbaarheid bij het publiek.

In Februari 2021 Behaalde we het label van "Beste Bakker van Langemark-Poelkapelle"

Smakelijk!
Mathias & Jasmine

DE BAKKERIJ

Nieuwe winkel met open atelier

Het is al deze passie en liefde voor het vak dat ons in staat stelde om in 2022 eindelijk onze grote droom te realiseren: een complete nieuwe winkel met open atelier.

De winkel is niet alleen ruimer, ook het assortiment werd uitgebreid. Zo kunt u bij ons vanaf nu ook terecht voor een ruim aanbod aan kaas en charcuterie, ijs, geschenkpakketten, …

Smakelijk!
Mathias & Jasmine

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.