Over ons

Passie voor voeding wordt werkelijkheid

Sinds kleins af is Mathias Scheldeman gepassioneerd door voeding en alles wat er mee te maken heeft. Hij volgde een bakkersopleiding in Ter Groene Poorte te Brugge, met een 7e specialisatiejaar bakkerijtechnicus en vervolledigde zijn opleiding in het vives te Roeselare waar hij een bachelor diploma voedingstechnoloog behaalde. Daarna ging mathias aan de slag als proefbakker bij Vandemoortele.

Samen met zijn vrouw Jasmine Claeys maakte hij in het weekend graag gebak voor vrienden of familie. Zo had Jasmine de microbe ook snel te pakken. Wanneer we gevraagd werden om enkele dessert buffetten te verzorgen, begon het kriebelen om een eigen zaak op te starten. Zo kregen we de kans om een zaak in Langemark over te nemen. Een perfecte keuze zo bleek.

 “Onze belangrijkste
ingrediënten zijn passie & liefde.”

Mathias, Jasmine
Dieuwke & Louis

Sinds onze opening in 2014 zijn we steeds trouw gebleven aan onze ideologie: kiezen voor kwaliteit. We willen ons onderscheiden door steeds te kiezen voor vakmanschap, de beste ingrediënten en de lekkerste artisanale producten.

Dit werd al in september 2015 bevestigd door de benoeming van ons Langemarks appeltaartje als streekproduct van de gemeente.

In 2016 kregen wij als één van de eerste bakkerijen in de streek het label ‘ erkend ambacht’ opgespeld. Na het vele harde werk en onder andere het behalen van het langemarks streekproduct “ Langemarkse appeltaart” zijn we dan ook zeer trots op het label.

Het label wordt door de federale Overheidsdienst economie gegeven aan handelaars die een authentiek karakter uitstralen en hun stiel zeer goed kennen. Het belang van handenarbeid, de kennis gericht op kwaliteit, traditie en innovatie spelen hierbij een grote rol. Tijdens de officiële zitting van de  federale overheidsdienst ambachtslieden op 3 oktober 2016 in Brussel werd het label door de voorzitter toegekend. Dit label mag 6 jaar onbeperkt gebruikt worden. Dankzij de erkenning en het bijhorende logo kunnen handelaars rekenen op een grotere zichtbaarheid bij het publiek.

In Februari 2021 Behaalde we het label van "Beste Bakker van Langemark-Poelkapelle"

Smakelijk!
Mathias & Jasmine

Algemene voorwaarden  -  Privacy policy  -  Wedstrijdreglement
Webdesign by Netcrew - Powered by E-means